perjantai 24. kesäkuuta 2016

Maailman tapahtumia

En yleensä ota kantaa poliittisin asioihin, mutta nyt on pakko avata oma sanainen arkku Brexitiin ja siitä johtuvaan keskusteluun Suomen euroerosta ja erityisesti maahanmuuttoon liittyen. Kauhulla odotan pitkän aikajuoksun seurauksia, punta on alimillaan kuin kolmeen vuosikymmeneen, pörssikään ei hienolle näytä, pudotusta tuli Saksalle ja Wienille (10%) Pariisille (8%) ja Lontoolle (7.5%). Nyt suomeenkin halutaan samanlainen kansanäänestys.

Jos Suomi lähtisi EU:sta, jäisi se täysin yksin puolustuksensa kanssa, ja tätähän tilaisuutta naapurimme Venäjä ei jättäisi käyttämättä. Ainoa vaihtoehto olisi NATO, jonka asioista Venäjä on jo ärähtänyt.

Euroero ei Suomen ongelmia ratkaisisi, maahanmuutto ei ole EU:n syy, syyt ovat maissa, joista nämä ihmiset lähtevät. Suomi ainoastaan eristäytyisi muusta Euroopasta, ja katsokaa mikä on eristäytymisen seuraus: toisen maailmansodan Saksa, tämän vuosikymmenen Venäjä. Tätäkö euroeron kannatajat haluaa? Maahanmuuton ratkaisu on jossain ihan muualla kuin euroerossa.

Maahanmuutto kriittisyys ja ennakkoluulot ovat juuri niitä asioita, joita terroristiorganisaatiot haluavat. Asia jakaa ihmiset kahtia ja osaksi kriittisyyden takana on terrorismin pelko, joka on juuri sitä mitä terroristit haluaa. Tälläisinä aikoina ei pelolle saisi antaa jalansijaa, vaan meidän pitäisi yhteinäistyä taistelussa terrorismia vastaan. Rajojen kiinni laittaminen ei ongelmaa ratkaisisi, saattaisi ehkä olla lyhyen ajan ratkaisu, mutta samalla rajat laitettaisiin kiinni huippuosaajille muista maista. Jos rajat laitettaisiin kiinni vain tietyltä ihmisryhmältä, tässä tapauksessa pakolaisita ja turvapaikanhakijoilta, olisi se syrjintää ja suoranainen rikko ihmisoikeussopimusta vastaan. Hurjan Eurooppaan suuntautuvan maahanmuuttovirran katkaisee vain lähtömaiden asioiden parantamisen, mutta tätä eivät kolme isoa valtiota, Usa Venäjä ja Kiina, oikeasti halua, asekauppa ja öljykauppa tuovat niin suuret määrät rahaa, eikä tätä tuloa haluta katkaista. Tälläinen tilanne ruokkii myös Usan kantaa maailmanpoliisista, ollen yksi syistä miksi suurin osa terrori-iskuista tapahtuu juurikin Usa:ta vastaan.

Suomi on turvallisempi maa kuin moni muu maailmanvaltio, juurikin siitä syystä, ettei se lähde mukaan vetämään Usan maailmanpoliisi linjaa. Ranska ja Belgia ovat siinä mukana, ja seuraukset näimme tänä keväänä valitettavasti. Jos lähdemme EU:sta ja liittyisimme Natoon, ennen Venäjän yritystä vallata meitä, meidät todennäköisesti vedettäisiin mukaan Lähi-Idän sotilasoperaatioihin, lisäten terroriuhkaa huomattavasti.

Totta kai maahanmuuttajissa on huonot omenat, rikollisia, tuilla eläjiä, ja näille pitäisi jotain tehdä. Kielen opiskelu ja työ- tai harjoittelupaikan hakeminen ja saaminen voisivat olla pysyvän turvapaikan perusteita. Jos turvapaikanhakija tai pakolainen jäisi tietyn ajan sisään kiinni tietystä määrästä rikoksia, voitaisiin prosessi aloittaa uudestaan ja harkita jopa palauttamista. Tässä vaiheessa vastaan tulee maailmanlaajuinen sopimus, ketään ei voida lähettää takaisin, jos he ovat vaarassa kotimaassaan. Palautus kotimaahan olisi siis ihmisoikeuksien vastaista. Jokin ratkaisu jatkuviin rikoksiin olisi kuitenkin löydettävä.

Eu ei ole täydellinen, mutta epäilen suuresti ettei kukaan voi nimetä yhtäkään täydellistä isoa organisaatiota. Asioita täytyy parantaa, mutta ongelmia karkuun juokseminenkaan erolla ei auta asiaa, taitaa olla toisinpäin. Näimmehän jo seuraukset Venäjän talouspakotteista ja kuinka kovasti ne juurikin Suomeen iskikin, euroeron jälkeen vienti kärsisi entistä enemmän, vetäen Suomen talouden entistä alemmas. Eu:lla on tällä hetkellä paljon ongelmia ratkaistavanaan, muihin EU maihin kansanäänestystä tuskin tullaan järjestämään ennen kuin Brittien euroero on varmaa, ja pitkän aikavälin seurauksista on jotain ajatusta, eli katsomme 5-10 vuoden päähän. Muut maat katsovat ensin kuinka briteille käy, jos menee huonosti muita euroeroja tuskin näemme. Jos briteillä taas menee hyvin, voi euroeroja tulla lisää. Toivoisinkin, että Suomessa asian suhteen rauhoituttaisiin hetkeksi, ja katsotaan ensin millaiset sopimukset Britit aikaan saavat kahden vuoden aikana EU:n kanssa, ja mille maan tulevaisuus sen jälkeen rupeaa näyttämään, ei ole järkeä hypätä veneeseen, jonka määränpäätä ei tiedä.

Tulipahan seinä tekstiä, ja tiedän etten ole blogissa aiemmin tälläisiä asioita kirjoittanut. Kiitos, jos jaksoit loppuun asti lukea ja muistakaa, että tämä on vain minun oma mielipiteeni asioista, kommentit menevät tarkastuksen kautta, että pahimmat voitte jättää suoraan kirjoittamatta. Julkaisen ainoastaan järkevät kommentit, sekä puolesta että vastaan. Vastaan niin monelle kuin vain ehdin ja jaksan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! Asiattomat kommentit jäävät julkaisematta, eli älä edes vaivaudu.